Friday, February 12, 2016

SUKSEL bagi hadiah perpisahan kepada Fasilitator KIK (yang terbaik)

~Assalamualaikum~

10022015:
Kami ahli-ahli kumpulan SUKSEL telah menyampaikan hadiah perpishan sebagai kenang-kenangan kepada fasilitator kumpulan merangkap bos bahagian kami...

Paling sporting, banyak membantu memotivasikan kami, memberi nasihat dan kata-kata semangat dan selalu belanja anak buah... hehehe.

Semoga sukses di tempat baharu (dalam Selangor lagi)

TQ Bos!
 
 


 




~Wassalam~

update:
Ogos 2016, bos kembali berkhidmat di Pejabat SUK sebagai SUB PSM..

YEY!!
 

Thursday, November 05, 2015

SUKSEL terima Sijil Tamat Kursus 'Presentation Skills' dari Cambridge

~Assalamualaikum~

04112015:
Hari ni adalah majlis kecil penyampaian sijil tamat kursus 'Presentation Skills' yang telah kami hadiri 
selama 3 bulan lebih...
sebulan 2 kali....
setiap kelas selama 3 jam...

Memang sangat menarik kerana tenaga pengajar menyampaikan ilmu dan melakukan aktiviti-aktiviti yang membina keyakinan kita untuk bercakap dalam Bahasa Inggeris.
(Konfiden penting dik..)

Ucapan terima kasih kepada SUB kami yang support dan memberi galakan... 




~Wassalam~

Friday, October 16, 2015

SUKSEL mempersembahkan...

~Assalamualaikum~

Semalam (15 Oktober 2015) kami telah mempersembahkan Award yang kami terima di ICQCC... Alhamdulillah, SUKSEL telah menerima Award Gold Illumination bagi projek AcRe di ICQCC, KOREA 2015.

Peluang dan kepercayaan yang diberikan oleh jabatan amatlah kami hargai... satu pengalaman yang menarik dan mencabar kebolehan diri saya sendiri... Alhamdulillah.

 tunggu nak jumpa big boss...


bersama fasilitator kami...
😊

~Wassalam~

Friday, February 20, 2015

Family Day 2015

Ni... tengah bersukaneka...



Kita layan foto sekitar Dinner malam tu lah ye...
Macam biasa, sedikit ucapan daripada bos kecik, kemudian makan...
Diselang selikan dengan pertandingan karaoke...
Mr Hubby tak masuk bertanding kali ni sebab jadi juri... hehehe...



Suprise untuk En Fahrin, kami celebrate birthday dia... isteri En. Fahrin yang jadi master mind...


Mr. Hubby tengah isi markah...

Persembahan dari anak-anak ahli Kelab Bunga Raya, suka-suka je ni, chicken dance.... semua dapat goodies. Nanti buat pertandingan ada pulak yang mengamuk... muncung panjang sejengkal.





Baru nampak muka ada senyuman, kalau tidak bosan jer...

Cabutan bertuah... dapat apa ye masa ni???

Barisan juri yang arif lagi bijaksana.


Sebelum pulang, kita amek gambar dulu...

Wednesday, February 04, 2015

DIY: Bekas isi stokin dan sapu tangan anak-anak

~Assalamualaikum~

Dalam tahun 2015 ni... antara AZAM tahun baharuku adalah nak pastikan Rumahku Syurgaku kemas dan terurus, baik dari segi pengurusan masa, kewangan, emosi dan sebagainya
(wah... ayat... tak tahan...)

Idea asal dari pembacaan saya ke blog-blog berkaitan susun atur dan DIY.

Terurus dari segi EKONOMI...
saya D.I.Y kan beg kertas yang saya dapat dari majlis perkahwinan anak jiran...


kepada ini
 
Caranya:
Lipatkan sajer bahagian atas beg kertas tu ke dalam, ikut ketinggian yang disukai...

DAH!...

SIAP!

Maka nyer tersusun lah stokin dan sapu tangan untuk anak-anak saya.
Memudahkan saya mengemas dan menyusun semula, memudahkan anak-anak mengambilnya dan yang paling penting J.I.M.A.T !

*waktu ketika ini saya ada 3 beg kertas sahaja, cukup untuk stokin sekolah, stokin jalan dan sapu tangan. Nanti ada lagi, kita buat lagi...
* Boleh juga guna beg woven, dengan menggunakan kaedah yang sama.... :)

~Wassalam~


Saturday, April 12, 2014

Sambutan Ulangtahun Kelahiran Januari - Mac 2014 ahli Kelab Bunga Raya... :)

~Assalamualaikum~

Tahun 2014... sambut birthday ngan kawan-kawan di pejabat... sambutan hari jadi setiap 3 bulan...
Januari - Mac ~sambut masa bulan Mac
April - Jun ~sambut masa bulan Jun
Julai - September ~sambut masa bulan September
&
Oktober - Disember ~sambut masa bulan Disember @ Januari thn hadapannyer

 Tiap-tiap tahun dapat hadiah... tahun ni Tupperware (lagi....)

Bos paling sporting dan berinovasi... tn hj Zamani..
kek no. 1
kek no. 2

Acara potong kek
amek gambar dulu...


Selain kek, ada juga menu lain mcm Nasi Ambeng ke, nasi lemak ke.... kalau ada yang nak bersedekah masa ni pun boleh... rezeki... rezeki... :)
Oklah... itu jer nak kongsi...

~Wassalam~

Friday, November 15, 2013

Tahniah Aisyah Zulaikha binti Norkhairul Nizam!!!

~Assalamualaikum~
Lama sungguh MamaSyila tak jenguk blog nie...
Sibuk dengan macam-macam hal... di pejabat... di rumah...

Pertama:
Alhamdulillah, kali nie MamaSyila nak kongsikan sedikit kegembiraan buat keluarga kami, puteri sulung penyeri hidup MamaSyila dan PapaKrul berjaya dalam pelajarannya... sekolah pagi petang naik pentas... hehehe...

Majlis Penyampaian Hadiah telah dijalankan pada 13 November 2013 (Rabu), di kedua-dua buah sekolah, pagi petang...


Malangnya MamaSyila tak dapat pergi tengok kedua-dua majlis masa Aisyah naik pentas, sebab di pejabat ada raptai penyampaian Anugerah Peminjam Aktif Perpustakaan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor 2012, Sijil QE5S dan Juara KIK Negeri Selangor (Teknikal) juga persiapan booth pameran KIK, sempena Sambutan Hari Inovasi Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor Tahun 2013... haaaaa tuuuu dia punya sibuknya MamaSyila pada 13 November tuuuhhh. 14 November majlis sebenar.... 2 kali naik pentas, haahh sangat kelakar....


Dengan rasa sedih dihati... PapaKrul terpaksa menguruskan puteri-puteri... "Ambil gambar banyak-banyak tau bang" pesan MamaSyila... hahahaha... tengoklah aksi Aimi bila bergambar... posing tapi pandang tempat lain...hish...






Tahniah Aisyah Zulaikha!!! Nanti belajar rajin-rajin lagi ye... jauh lagi perjalananmu nak...


~Wassalam~

Luv this pics ...